Tripod
Adet
₺699,00 KDV Dahil
₺720,00 KDV Dahil
%3 İndirim
%3İndirim
Ücretsiz Kargo
Tripod
Adet
₺425,00 KDV Dahil
₺475,00 KDV Dahil
1

Tripod

“Üç ayak” anlamına gelen tripod, gelişen teknolojiyle beraber birçok insanın vazgeçilmez eşyalarından biri halini aldı. Sevdiklerimizle geçirdiğimiz değerli anları kayda almayı kolaylaştıran bu önemli araçla, görüntülerde arzu edilen netliğe erişmek büyük oranda kolaylaştı. Fotoğrafçıların en önemli yardımcı ekipmanları arasında yer alan tripodlar, günümüzde daha yaygın bir kullanım alanına ulaştı.

Tripod Nedir? Kamera Tripod Nerelerde Kullanılır?

Titreşimin istenmediği ve hataya yer olmayan profesyonel fotoğraf çekimlerinde, tripod kullanmak oldukça gereklidir. Yalnızca fotoğraf çekimlerinde değil, video kaydederken ve izlerken de tripodlardan yararlanılır. Peki tripod nedir?

Tripod, telefon ve fotoğraf makinesi gibi teknolojik cihazlar için sabitleyici görevi görür. Işıklı, uzaktan kumandalı ve kamera tripod olmak üzere çok sayıda çeşidi bulunur. İnternet yayıncılarından amatör çekimle uğraşanlara kadar birçok insan, kamera tripod kullanma ihtiyacı duyar. Bu araçlar, taşıma kapasitesinin yüksek olması sayesinde profesyonel kameraları rahatlıkla kaldırabilir. Kamera tripod çeşitleri, kullananlara şu yönleriyle yardımcı olur:

  • Kadrajı dilediğiniz şekilde konumlandırmayı sağlar.
  • Çekim esnasında sarsıntı ve bulanık görüntü oluşmasını engeller.
  • Boy uzunluğu ayarlanarak her boydan insan için kişiselleştirilebilir.
  • El titremesi sorunu yaşayanların bile düzgün sonuç alınmasına olanak tanır.
  • Birçok cihazla uyumluluk gösterir.
  • Ağır kameralarla bile, eli yormadan rahat çalışma imkânı verir.

Kamera tripodlardan yalnızca iç mekanlarda değil, dış mekân çekimlerinde de yararlanılabilir. Özellikle doğa tutkunu fotoğrafçılar için büyük kolay sağlayan bu ürünü, birçok doğal alanda kullanmak mümkündür.

Tripod Telefon Tutucu Çeşitleri

Çekim alanı, arazi yapısı ve çekimi yapacak olan cihazın ağırlığı gibi birçok faktör, tripod telefon tutucu seçimi yaparken etkilidir. Profesyonel çekim yapan ve ağır fotoğraf makineleriyle çalışanların, daha ağır tripod çeşitlerine yönelmesi tavsiye edilir. Günlük hayatta kullanmak üzere tripod telefon tutucu edinmek isteyenler içinse, rahat taşınabilir olması açısından hafif ve küçük boyutlu modeller oldukça idealdir. 

Işıklı Tripod

Makyaj videoları gibi, ayrıntıların tüm netliğiyle belli olması gereken yakın çekimlerde, ışıklı tripod çeşitleri arasından tercih yapılabilir. Işıklı tripod kullanarak, aydınlatmanın zayıf olduğu loş ortamlarda bile aydınlık görüntüler elde edebilirsiniz.

Xiaomi Tripod

Akıllı cep telefonlarıyla adını duyuran ve birçok insanın güvenini kazanan Xiaomi, kullanışlı tripod modelleriyle bir kez daha başarısını ortaya koyuyor. Xiaomi tripod seçenekleri ile birçok akıllı telefonla bağlantı kurabilir, ürünün farklı özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Ahtapot Tripod

Ahtapot tripod, pratik ve herkes tarafından kolaylıkla anlaşılabilen kullanım özelliklerine sahiptir. Bükülebilir ayakları sayesinde, ihtiyaca göre uzatılabilir veya kısaltılabilir. Zemin özelliklerine göre bacaklar yeniden şekillendirilerek her seferinde orantılı bir görüntü elde edilebilir. Ahtapot tripod çeşitleri kolay erişilebilirdir ve fazla yer kaplamaz. Rahatlıkla taşınabilir olması sebebiyle sıklıkla tercih edilir. Ayarlanabilir tutucu kısmı, birçok cep telefonuyla uyumludur. Genelde günlük hayatta, telefondan video izlerken veya fotoğraf çekilirken kullanılır.

Huawei Tripod

Bluetooth bağlantı gibi teknolojik özellikleriyle göze çarpan Huawei tripod, isteye bağlı olarak uzatılıp kısaltılabilir. Katlanabilen yapısı, alandan tasarruf etmeyi sağlar ve taşınmasını kolaylaştırır. Birçok Huawei tripod, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilme avantajına sahiptir. 

Ayaklı Tripod

Ayaklı tripod modelleri, üç ayak üzerinde durarak dengeli görüntü almayı sağlar. Katlanabilir yapısı ile taşıma kolaylığı sağlar. Bazı modellerin ayakları, açık alan çekimlerinde sarsıntıyı asgari düzeye indirmek için sivri şekilde tasarlanmış olabilir. Bu sayede toprağa batırılarak, rüzgârdan etkilenmeden kullanılabilir.

Iphone Tripod

Iphone tripod, Apple başta olmak üzere birçok markaya ait cep telefonlarının taşınmasında kullanılabilir. Yeterli taşıma kapasitesi sayesinde, kayıt ve görüntüleme işlemleri sırasında telefonu dengede tutar. Tartmaz veya sallantıya sebebiyet vermez.

Cep Telefonu Tripod

Cep telefonlarından video ve fotoğraf kaydı yaparken, cep telefonu tripod seçenekleri kurtarıcı niteliği taşır. Her cihaza uygun bir model bulmak mümkündür. Ayrıca çok sayıda renk seçeneği ve farklı üretim malzemelerinden üretilmiş tripod telefon tutucu bulunur.

Kumandalı Tripod

Kumandalı tripod, anı yakalamak isteyenlerin imdadına yetişir. Uzaktan yönetilebilmesi sayesinde, yalnız başınızayken bile karşıdan çekim yapma imkanına sahip olursunuz. Tek tuşla kolayca yönetebilir, metrelerce uzaklıktan dahi istediğiniz pozları yakalayabilirsiniz.

Selfie Çubuğu Tripod

Fotoğraf karelerine herkesin girmesine imkân tanıyan selfie çubuğu tripod, çift yönlü kullanım avantajıyla beğeni toplar. Selfie çubuğu tripod modelleri, hem ön kamerayla fotoğraf çekimi yaparken hem de telefon tutucu olarak kullanılabilir. Katlanabilir yapısı sayesinde, eli yormadan kolayca tutulabilir ve taşınabilir.

Tripod Fiyatları

Tripod fiyatları belirlenirken aletin kullanım alanı, boyutu ve modeli göz önünde bulundurulur. Sahip olduğu özellikler ve üretim materyalinin kalitesi gibi etkenler sebebiyle telefon tripod fiyatları değişkenlik gösterebilir. Yine de her bütçeye uygun bir model bulmak mümkündür.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
529445154550864